0800330831

Все про обмін валют в Полтаві

Обмінка Полтава

Для сучасних українців відкриті кордони численних держав, тому багато хто їде туди для заробітку, навчання або туризму. Це, в свою чергу, веде до підвищення попиту на іноземну валюту в Полтаві і інших українських містах. Сьогодні багато людей роблять накопичення або заощадження в доларах, євро, фунтах, франках. Однак перед їх покупкою виникає багато питань:

  • де можна безпечно обміняти валюту?
  • яку валюту краще вибрати?
  • як знайти ідеальний курс?
  • краще обміняти гроші в касі або онлайн?
  • чи буде гарантія безпеки і конфіденційності і т.д.

Де можна обміняти валюту в Полтаві?

Сьогодні обмін валют доступний в банках, обмінних пунктах і на чорному ринку. Останній пропонує найвищий курс валют, однак за безпеку угоди буде нести відповідальність сам клієнт. Крім ставки варто враховувати і рівень безпеки, тому варто віддати перевагу банкам або фінансовим компаніям, які мають ліцензію НБУ.

Як правило, офіційний курс валют контролює Нацбанк України. Він формує свій курс після результатів торгів на біржі. Його цифри є орієнтиром для інших комерційних банків і обмінників. Найчастіше українці змінюють гривню на USD, EUR, RUB, GBP. На думку експертів коливання валютних курсів мають певну закономірність. Наприклад, на курс валют впливають зовнішні чинники, внутрішня політика країни та ін. Що стосується сезону, то взимку йде його підвищення, а до літа - зниження. Також можна досліджувати коливання курсу кожен місяць. Як правило, покупку долара або євро краще проводити в першій половині місяця, коли гривня відносно стабільна, і навпаки.

Як правильно вибрати обмінний пункт в Полтаві?

Дане місто має багату історію і культурну спадщину, до того ж, воно приваблює багатьох туристів. Тут можна провести конвертацію необхідної валюти. На жаль, в банках дана процедура може затягнутися через низку бюрократичних формальностей. У банках клієнтів просять надавати паспорт, до того ж, під час видачі грошей в касах є певні обмеження. Більш вигідною альтернативою стануть обмінники, які мають ліцензію НБУ, велику мережу філій по країні і багаторічний успішний досвід роботи.

Лідером на ринку валютообмінних операцій є компанія КІТ Group. Вона понад 10 років надає свої послуги клієнтам по всій країні. У всіх обмінниках діє актуальний курс валют, при цьому обмін можна зробити як за оптовим, так і за ринковим курсом. У касах можна зробити обмін без подвійної конвертації і додаткових відсотків. Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті КІТ Group.