0800330831

Відділення vs онлайн: де вигідно купити валюту в 2020 році?

На сьогоднішній день існує велика кількість способів, як можна зробити вигідний обмін валют. При цьому не припиняються суперечки - яким сервісом можна це вигідніше зробити: звернутися в відділення, або ж провести дану операцію не виходячи з дому онлайн. Спробуємо розібратися у всіх тонкощах обміну в відділенні і через інтернет, а також визначимо як все-таки вигідніше поміняти валюту.

Плюси і мінуси онлайн обмінника

Онлайн обмін валют

Розглянемо онлайн обмінники, які з кожним роком набувають розголосу. Це пов'язано з тим, що багато компаній роблять більш комфортним свій сервіс для своїх клієнтом. Це дійсно так, адже ви можете обміняти валюту усього за пару кліків. Для цього досить більш детально ознайомитися з пропозиціями онлайн обмінників, а також знайти про них відгуки від користувачів.

Перевага онлайн обмінників:

  • доступність. Зараз без зусиль можна знайти в інтернеті онлайн обмінники;
  • мобільність. Всього за кілька хвилин ви зможете з легкістю обміняти необхідну для вас суму;
  • великий вибір онлайн обмінників. При вивченні сайтів, ви за короткий проміжок часу зможете вибрати обмінку з найвигіднішими курсом, який є в інтернеті;
  • ви зможете поміняти гроші в будь-якій точці України та інших країн. Для цього достатньо мати вихід в інтернет.

Дані фактори відіграють велику роль при виборі обмінного пункту, особливо це актуально для зайнятих людей, які цінують свій час. Однак як і у будь-якого сервісу є свої плюси, так і мінуси. До недоліків можна віднести такі фактори, як:

  • в інтернеті можна знайти шахрайські сайти. Зараз багато несумлінних компаній з метою отримання максимальної вигоди можуть представлятися перевіреними компаніями, проте їх електронна адреса може відрізнятися однією буквою або цифрою. Багато користувачів інтернету на цей прийом потрапляють. Тому необхідно більш детально проаналізувати компанії, що пропонує пошукова система;
  • неможливо поміняти валюту, якщо у вас немає відкритого валютного рахунку в банку, або не створений валютний електронний гаманець. Таке трапляється вкрай рідко, однак це може служити великим мінусом для тих, хто не відкривав валютний рахунок в банку і не заводив електронний гаманець;
  • не завжди може працювати інтернет. Це може стати великою проблемою, особливо, якщо терміново потрібно поміняти валюту. Перебої з інтернетом можуть бути у віддалених куточках країни куди не добивають мобільні вишки, або ж інтернет-провайдер дорогий і нестабільний.

Переваги та недоліки обміну в відділенні

Більшість українців по-старому роблять обмін валют через відділення обмінних пунктів. Зараз їх існує досить велика кількість по всій Україні, тому не складе великих труднощів купити долар або ж іншу валюту. Серед переваг можна віднести:

  • широку мережу обмінників. Велика кількість компаній мають відразу кілька філій по всій Україні;
  • високий ступінь безпеки. Всі операції захищені від сторонніх осіб;
  • необмежена сума обміну. На відміну від банків, тут немає обмежень щодо обміну валюти.

Дані фактори роблять привабливими обмінні пункти для багатьох жителів України і значно виграють перед банками. Однак є і свої недоліки:

  • у відділенні можуть не мати необхідної для вас суми, тому доводиться її замовляти на певний день;
  • не у всіх населених пунктах є відділення обмінників;
  • при нестачі часу поміняти валюту стає проблемою;
  • ви можете отримати фальшиву купюру. Ви можете звернутися до несертифікованих компаній, які можуть вам обміняти фальшиві гроші.

Висновки

Виходячи з перерахованого, ви можете вибрати потрібний спосіб з обміну валют виходячи з ваших можливостей і потреб. Не можна з упевненістю сказати, що онлайн сервіс перевершує відділення і навпаки. Перед тим, як обміняти валюту, необхідно чітко визначити ваші потреби.