0800330831

Що робити, якщо на Ваш паспорт взяли кредит?

Шахрайство з паспортними даними

Якщо у вас вкрали паспорт або ви його втратили, шахраї можуть цим скористатися, наприклад взяти на вас кредит. Кількість таких злочинів постійно зростає і дуже погано, що не всі вони розкриваються. У аферистів існує безліч способів, щоб заволодіти вашими заощадженнями. Як тільки ви помітили зникнення документа – не чекайте, одразу ж звертайтеся до поліції. У відділенні поліції вам потрібно:

  • написати заяву про зникнення паспорта;
  • взяти довідку про те, що ви втратили паспорт; на довідці обов'язково має бути зазначена дата.

Така довідка буде доказом того, що ви не брали кредит, його взяли на ваш паспорт сторонні люди. Аферистам найпростіше взяти невелику онлайн-позику. Вони легко можуть обдурити банківських співробітників, тому що в банк йти не потрібно, можна просто надіслати своє фото з паспортом в руках. Отримати великі кредити набагато складніше, банк проводить перевірку особи.

Як виявити аферистів та що робити з обманом?

Для того щоб дізнатися суму боргу, коли кредит був взятий і які відсотки зросли, потрібно запросити кредитну історію, яка містить всю цікаву для вас інформацію. Щоб позбавитися боргу, який на вас оформили шахраї, вам потрібно звернутися до банку, який оформив на вас кредит і обов'язково написати заяву у відділення поліції. Напишіть також заяву до банку з вимогою провести розслідування, додайте довідку про викрадення паспорта. Зазвичай після такої заяви банк розпочинає перевірку документів, відеозаписи, телефонні дзвінки, фото позичальника. Якщо доказів того, що ви не брали кредит, буде достатньо, борг з вас спишуть. Якщо банк не піде вам на зустріч, тоді подавайте до суду. Ви повинні запросити проведення експертизи почерку, для того, щоб довести, що підпис на документі фальшивий, замість вас розписався хтось інший.

Дуже важливо знайти шахраїв, тому що вони можуть взяти на вас кредити в інших банках. Поліція якнайшвидше має спіймати аферистів, які незаконно використовують ваші документи. Обов'язково перевіряйте свою кредитну історію, стежте, щоб у вас не з'явилися нові борги і обов'язково був списаний старий. Взяти кредит на чужий паспорт неможливо та незаконно, це несе за собою кримінальну відповідальність. Часто аферисти оформляють онлайн-кредити використовуючи копію паспорта. Отримання кредитів у банках – досить складна процедура, банки спілкуються безпосередньо з самим клієнтом, перевіряють його документи та особистість. Найшвидше за допомогою втрачених та вкрадених паспортів шахраї отримують швидкі онлайн – кредити, які дуже швидко обростають відсотками та штрафами, особливо коли підключаються колектори.

Висновки

Намагайтеся уберегти себе у майбутньому від таких липових кредитів. Для цього бережіть свій паспорт та паспортні дані, ніколи нікому не залишайте його у заставу, не дозволяйте робити копії, не давайте дані паспорта невідомим особам по телефону. Паспорт – основний документ і краще не давати його фотографувати та повідомляти стороннім особам його дані, оскільки цим можуть скористатися шахраями.